460 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Frauke Riether via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 460 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 135 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (59), Het Hogeland (58), Midden-Groningen (50), Eemsdelta (40), Stadskanaal en Oldambt (27), Veendam (22), Westerwolde (20) en Pekela (12). Van 10 besmettingen is de woongemeente onbekend.

Twee personen uit de gemeente Groningen zijn opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona. Er werden geen sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen zijn donderdag 85 patiënten opgenomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland (AZNN). Daarvan liggen 23 patiënten op de IC. In de drie noordelijke provincies zijn gezamenlijk 236 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarvan liggen 55 op de IC. Van de 236 patiënten komen 29 van buiten de regio. Daarvan liggen 13 patiënten op de intensive care.

Landelijk

Het RIVM meldt landelijk 19.838 nieuwe positieve tests. Dat zijn er 1.722 meer dan woensdag. In de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld 20.608 per dag.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen 2.848 coronapatiënten, van wie 644 op de IC’s. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 78 corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Soms duurt het een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen