Gemeenteraad: Vragen over winteropvang voor daklozen in Groningen

Foto: Google Maps

De hele gemeenteraad stelt vragen aan het gemeentebestuur over de nachtopvang in de gemeente Groningen. Vorige week lagen twee verkleumde dakloze mensen op de stoep van de nachtopvang en zij mochten niet naar binnen.

“Ondanks dat de gevoelstempratuur onder nul was, zou het niet koud genoeg zijn volgens de regels voor het openstellen van de nachtopvang”, aldus de PvdA namens alle raadsfracties. “Verschillende hulpverleners hebben hun uiterste best gedaan om een slaapplek voor de betreffende twee personen te regelen, maar dat lukte niet. Gelukkig bood een mevrouw de twee personen uiteindelijk een slaapplek aan”.

De fracties erkennen dat het college van B&W zich heeft ingespannen om een slaaplek te regelen, maar willen voorkomen dat deze situatie zich opnieuw voordoet en daklozen op straat moeten slapen in de fikse kou.

Raadslid Julian Bushoff van de PvdA stelt namens alle fracties vragen over bijvoorbeeld het eerder permanent openen van de winteropvang, zoals nu al gebeurd in de steden Amsterdam, Nijmegen en Den Haag. De fracties willen de winteropvang eerder open en ‘niet pas bij een gevoelstemperatuur van -10 maar al wanneer deze rond het vriespunt ligt.’ Ook vragen de fracties het college om geld beschikbaar te stellen voor een structurele oplossing.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen