CDA: Gratis verenigingssport voor Groningse kinderen

Foto: Publiek Domein

De gemeenteraadsfractie van het CDA heeft zaterdag een plan gelanceerd om verenigingssport gratis toegankelijk te maken voor Groningse kinderen.

Het initiatief, dat onderdeel is van het verkiezingsprogramma van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022, moet ervoor zorgen dat sporten op termijn net zo vanzelfsprekend en publiek toegankelijk wordt als het onderwijs. Het CDA is van plan hier enkele miljoenen per jaar in te investeren en is ervan overtuigd dat dit zich op lange termijn terugverdient in lagere zorgkosten en een vitalere samenleving.

“De zorgkosten lopen op en in 2020 had vijftig procent van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht”, aldus lijsttrekker Jalt de Haan. Wij geloven dat sport één van de manieren is om deze tendens te breken. Daarvoor zetten we in op de Groningse jeugd, omdat uit onderzoek blijkt dat wanneer je jong begint met sporten de kans groot is dat je dit ook de rest van je leven zal blijven doen.”

In het plan van het CDA Groningen krijgen alle Groningse kinderen tot de leeftijd van achttien jaar de kans om gratis te sporten tot een maximale contributie van 300 euro per jaar. In het verlengde hiervan wil het CDA de gemeentelijke sportbegroting verder ophogen om sportverenigingen in staat te stellen achterstallig onderhoud in te lopen, noodzakelijke investeringen te doen en daarnaast meer binnen- en buitensportlocaties te creëren.

“We moeten echt op een geheel andere manier naar sport gaan kijken. Niet als een kostenpost op de korte termijn, maar als een zichzelf terugverdienende investering op de lange termijn. Daarnaast is de sportvereniging een prachtige plek waar jeugdigen van verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en van elkaar leren” aldus De Haan.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen