GGD Groningen opent vaccinatielocatie Hanze Plaza voor boosterprikken

Foto: Google Maps

Congrescentrum Hanze Plaza in Groningen wordt de nieuwe vaccinatielocatie voor boosterprikken. Vanaf 8 december is het mogelijk om een boosterprik tegen corona te halen bij de nieuwe vaccinatielocatie van GGD Groningen.

Boosterprik

Allereerst zijn de 80-plussers aan de beurt. Deze mensen krijgen bovenop de vaccinatie die zij eerder kregen nog een vaccin. Deze booster moet de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames op hoog niveau te houden.

80-plussers krijgen op volgorde van leeftijdsjaren de gelegenheid om een afspraak te maken voor deze vaccinatie. Binnenkort zijn de 70-plussers en 60-plussers aan de beurt (ook weer van oud naar jong). Ook zorgmedewerkers en bewoners van zorginstellingen komen in aanmerking voor de booster.

Het streven is dat de 60-plussers rond de jaarwisseling de gelegenheid hebben gehad een boosterprik te komen halen. Vervolgens komen de 60-minners aan de beurt.

GGD Groningen vaccineert op Hanze Plaza alleen met de boosterprik. Deze vaccinatie kan men alleen op afspraak krijgen. De nieuwe locatie aan de Protonstraat 16 is geopend van 9.00 uur tot 16.30 uur. Alle andere coronavaccinaties worden gegeven op de overige vaccinatielocaties van GGD Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen