GGD Groningen breidt testcapaciteit uit om aan vraag coronatesten te voldoen

Foto: De Redactie

GGD Groningen breidt de testcapaciteit uit met twee nieuwe locaties in de stad Groningen. In Veendam opent opnieuw een testlocatie en in Stadskanaal verhuist de testlocatie. Met deze aanpassingen komt GGD Groningen tegemoet aan de grote vraag naar testmogelijkheden.

Capaciteit

Daarmee wordt de testcapaciteit uitgebreid van 3.600 testen per dag naar ruim 4.000 testen per dag. Met de heropening van de locatie in Veendam in de loop van december en het opschalen van bestaande testlocaties kan de capaciteit volgens de GGD in december naar 5.000 testen per dag.

Stad Groningen

In Groningen komen er twee testlocaties bij. Vanaf 3 december opent een testlocatie aan de Neutronstraat 1 en aan het Damsterplein 2 opent 7 december een nieuwe testlocatie. Hiermee bieden we ook een alternatief voor de testlocatie aan de Europaweg, die door verkeersmaatregelen soms lastiger bereikbaar is.

Provincie Groningen

In Veendam heropent de testlocatie aan de Zwaaikom op 13 december. In Stadskanaal verhuist de testlocatie van de Glasblazer naar de Tinnegieter. De nieuwe locatie is geopend vanaf 16 december.

Testen op afspraak

GGD Groningen test op afspraak. Dat kan online via Coronatest.nl. Of telefonisch via 0800-1202. “Doordat veel mensen een afspraak willen maken, kan het druk zijn op coronatest.nl of aan de telefoon”, aldus GGD Groningen. “Wij rekenen op begrip hiervoor”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen