Competitie voor Beste Groninger Film 2021 gestart

Foto: Publiek Domein

De competitie voor de ‘Beste Groninger Film 2021’ is van start gegaan. Groningse filmmakers kunnen hun producties inzenden voor de competitie Beste Groninger Film 2021.

Deze competitie is zeven jaar geleden in het leven geroepen door Forum Groningen. Het doel ervan is de grote productiviteit op filmgebied in de Groninger provincie een podium te geven.

Nieuw: publieksprijs

Ieder jaar wijst een vakjury winnaars in vier categorieën aan. Bij deze achtste editie van Beste Groninger Film presenteert Forum Groningen daarnaast voor het eerst ook een publieksprijs, waarbij het publiek kan stemmen op zijn favoriete Groninger film. De publieksfavoriet wint de Deluxe filmzaal van het Forum voor een avond met vrienden en familie. De jurywinnaars ontvangen een prijs van 1.000 euro huurtegoed bij Bear Cinema Rentals en de winnaar van de OOG TV Talent Award ontvangt 500 euro.

Voorwaarden voor inzending

Filmmakers kunnen maximaal twee films inzenden om mee te dingen naar de prijs voor beste film in vier categorieën; fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG TV Talent Award. Elke inzending moet dit jaar in première zijn gegaan en moet daarnaast voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

  • De filmmaker woont in de provincie Groningen;
  • De filmmaker woonde in de provincie Groningen ten tijde van het productieproces én de film speelt zich af in Groningen;
  • De film speelt zich af in Groningen én een groot deel van de crew of de financiering is Gronings.

De OOG TV Talent Award is voor jonge filmmakers van 16 tot en met 24 jaar. Deze films hoeven nog geen première te hebben beleefd, maar zijn wel geproduceerd in 2021.

Films inzenden voor 10 januari 2022

Films kunnen worden ingezonden tot maandag 10 januari 2022. Daarna worden per categorie drie films geselecteerd die kans maken op de titel Beste Groninger Film. De bekendmaking van de genomineerden is begin februari. Daarnaast kan iedere Nederlander van 1 tot en met 25 maart via Platform F stemmen op één van de 12 genomineerde films die volgens hem of haar de publieksprijs moet winnen.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 26 maart 2022 en is live te volgen op OOG TV en Platform F.

Kijk voor meer informatie over inschrijving: forum.nl/BGF.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen