321 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 321 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag. Ook werden zes overlijdens geregistreerd bij het RIVM.

In de gemeente Groningen werden 72 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (58), Midden-Groningen (44), Westerkwartier (38), Stadskanaal (28), Veendam (10), Westerwolde (20), Oldambt (18), Veendam (10), Pekela (8) en ook dertien besmettingen, waarvan de woongemeente onbekend is.

Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur zes overlijdens geregistreerd van mensen met corona: drie uit de gemeente Veendam, twee uit de gemeente Westerkwartier en een uit de gemeente Eemsdelta. Ook werden er twee nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Zij komen uit de gemeente Westerwolde en Midden-Groningen.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 22.089 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 764 meer dan vrijdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 22.294 positieve tests per dag geregistreerd.

Bij het RIVM werden 55 overleden covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.624 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 555 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen