Elroy Gramsbergen uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2021

Foto: Lin Woldendorp

Docent Elroy Gramsbergen van de Leon van Gelderschool uit Groningen is woensdag uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar 2021. De prijsuitreiking vond plaats in Amsterdam.

Gramsbergen nam het op in de finale tegen Berrie de Zeeuw, docent Frans op een middelbare school in Bladel en Caroline de Nerée, docent beeldende kunst op een Gymnasium in Voorburg.

De huidige Filmleraar van het Jaar, Bart Valkenier, maakte de winnaar bekend. Hij vertelde dat de jury zeer te spreken was over de didactische aanpak van Elroy Gramsbergen, docent Media en Film op het Leon van Gelder in Groningen.

Heldere visie

De vakjury vindt dat Elroy een zeer heldere visie heeft op waar hij met de leerlingen naartoe werkt. “Hij onderwijst op constructieve wijze en stimuleert de leerlingen alles zelf te doen in het filmmaakproces; van research tot filmen tot montage. De tijd en aandacht die Elroy steekt in het zo veel mogelijk leerlingen meenemen in het maken van film, mag gezien en gewaardeerd worden. Dit onderscheidt hem echt van de gemiddelde docent”, aldus de vakjury.

Tot half november kon ook het publiek via filmeducatie.nl stemmen op de favoriete filmleraar van 2021, dat duizenden keren werd gedaan.

Hoofdprijs

Gramsbergen is gedurende één schooljaar \het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs. Hij wint een jaarabonnement op Cineville, en mag hiermee een jaar lang gratis naar de film. Daarnaast wint hij een bezoek naar een filmtheater of filmfestival naar keuze met zijn klas. Elroy neemt ook plaats in de jury van de verkiezing van 2022 en mag als teacher in residence bij Netwerk Filmeducatie aan de slag om filmlessen te ontwikkelen voor zijn eigen klas en om te delen met andere docenten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden