536 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: TomCam via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 536 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 156 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (90), Eemsdelta (51), Midden-Groningen (27), Het Hogeland en Stadskanaal (46), Veendam (31), Westerwolde (27), Oldambt (20) en Pekela (12). Van tien besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden drie ziekenhuisopnames gemeld. Deze personen komen uit de gemeenten Groningen, Stadskanaal en Oldambt. Er werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Aantal ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames is in Groningen afgelopen weekend gestegen. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag. In Groningen liggen nu 61 patiënten, waarvan 15 personen op de intensive care. Vrijdagochtend lagen er 55 patiënten in het ziekenhuis, waarvan twaalf personen op de IC.

De drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 176 coronapatiënten. Dat zijn er dertig meer dan voor het weekend. Het aantal IC-opnames steeg van 34 naar 41. Het aantal patiënten van buiten de regio daalde tussen vrijdag- en maandagochtend van 24 naar 20 opnames. Van deze 20 patiënten liggen er elf op een IC.

Landelijk

Voor Nederland meldde het RIVM maandag 23.066 nieuwe positief geteste mensen. Dat zijn er 2.372 meer dan zondag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 21.599 positieve tests per dag geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen behandelen zorgmedewerkers 2.430 coronapatiënten, waarvan 470 coronapatiënten op ic’s. Dat blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Daarvan liggen 1960 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. De klinieken namen 254 nieuwe coronapatiënten op. Doordat er ook mensen de afdelingen verlieten of overleden, steeg het totaalaantal opgenomen patiënten in de klinieken minder hard.

Volgens het instituut werden 29 sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag vaak lager dan in de rest van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden