Overeenkomst Rijksuniversiteit Groningen en Campus Fryslân getekend

Foto: Publiek Domein

Op woensdag 17 februari is de overeenkomst tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), gemeente Leeuwarden en de provincie Fryslân over de vestiging van RUG/Campus Fryslân en haar kernactiviteiten ondertekend in het Provinciehuis in Leeuwarden.

De overeenkomst verbindt de partijen aan elkaar voor ten minste vijftien jaar, meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Impuls

Na het bereiken van Het principeakkoord op 18 september 2015 vond woensdag de ondertekening van de overeenkomst tot oprichting van de RUG/Campus Fryslân plaats.

RUG/Campus Fryslân bestaat uit een residentieel college met een driejarige bacheloropleiding, een mastercollege met 10 masterprogramma’s en een graduate school.

De faculteit wil per september 2017 de eerste nieuwe programma’s starten en vestigt zich voor ten minste 15 jaar in Leeuwarden.

Het academisch klimaat in Leeuwarden en de economie van Fryslân krijgt een forse impuls met de oprichting van RUG/Campus Fryslân. Er wordt gewerkt aan zes nieuwe masters die de komende komende 3 jaar zullen starten. RUG/Campus Fryslân zal in een periode van 7 jaar uitgroeien tot een faculteit met 1000 studenten en 50 promovendi.

Locatie van RUG/CF

Op dit moment worden drie alternatieven voor de vestiging van RUG/CF in en nabij de binnenstad van Leeuwarden onderzocht. De keuze voor de locatie van de RUG/CF wordt de komende periode bekend gemaakt.

De overdracht van taken, rechten en verplichtingen van Stichting University Campus Fryslân (UCF) naar de RUG was gelijktijdig met de ondertekening van de overeenkomst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden