Actie FC Groningen met speciale aanvoerdersband voor slachtoffers aardbevingen

Foto: FC Groningen

FC Groningen vraagt met een speciale actie aandacht voor de slachtoffers van de aarbevingen in de provincie. FC Groningen-aanvoerder Mohamed El Hankouri en alle staf- en directieleden van de club dragen zondagmiddag een speciale aanvoerdersband in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in Deventer.

“FC Groningen voelt zich betrokken bij de slachtoffers van de aardbevingen in het achterland van de club. Onlangs heeft zich wederom een aantal hevige bevingen voorgedaan in de provincie Groningen”, aldus FC Groningen in een persverklaring. “De club wil landelijk aandacht vragen voor de problematiek met een speciale aanvoerdersband”.

Daarnaast roept FC Groningen aanvoerders van standaardteams in het amateurvoetbal en directieleden van Groningse bedrijven op om vanaf maandag een gratis band te komen afhalen bij Euroborg. Er zijn in totaal 500 speciale aanvoerdersbanden beschikbaar. FC Groningen hoopt dat alle aanvoerders in het amateurvoetbal als ook de aanvoerders in het bedrijfsleven de band met trots zullen dragen. “Laat zien dat iedereen in Groningen samenkomt en achter de slachtoffers van de aardbevingen staat”, aldus FC Groningen. Op die manier kunnen alle aanvoerders aansluiten bij het statement ter ondersteuning van de slachtoffers van de aardbevingen.

Al jaren wordt Noord-Nederland en in het bijzonder Groningen geteisterd door aardbevingen ontstaan door de gasboringen. Met deze actie wil de Trots van het Noorden een duidelijk signaal afgeven dat het meeleeft met de gedupeerden. “FC Groningen wil haar landelijke bereik gebruiken om nogmaals aandacht te vragen voor het leed van mensen die wonen in het aardbevingsgebied.

Ook in 2017 kwam FC Groningen in actie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Noord-Nederland tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen