447 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 447 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag. Een inwoner van de gemeente Eemsdelta overleed aan corona.

In de gemeente Groningen werden 166 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (46), Stadskanaal (35), Midden-Groningen (32), Het Hogeland en Westerwolde (30), Oldambt (29), Veendam (25), Pekela (23) en Eemsdelta (20). Van elf geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden ziekenhuisopnames geregistreerd bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

Vrijdagochtend lagen 55 coronapatiënten in een ziekenhuis in Groningen. Dat blijkt uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk. Van de 55 opgenomen patiënten liggen er twaalf op een IC.

In Noord-Nederland liggen 146 opgenomen coronapatiënten, waarvan 34 op de intensive care. Daarvan komen 24 patiënten van buiten de regio. Twaalf personen lagen van buiten de regio op de IC.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 21.099 mensen. Dat zijn er 2.542 minder dan donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 18.688 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 2.147 coronapatiënten, van wie 428 op de IC. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Afgelopen etmaal werden 39 nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden