Stadspartij en 100% Groningen maken zich zorgen over verder opendraaien gaskraan

Foto: ANP/Nieuws.nl

De Stadspartij en 100% Groningen maken zich zorgen over het verder opendraaien van de gaskraan en vinden dat de toekomst voor Groningen en de Groningers er slecht uit ziet.

“Wij constateren dat het (nog steeds) winnen van gas, zoals door de Minister is aangekondigd met minstens 3,9 miljard kuub, een desastreuze uitwerking heeft op
Loppersum en de rest van de provincie en daarmee ook de gemeente Groningen”, aldus de fracties.

“De klap van 3.2 op schaal van Richter bij Garrelsweer afgelopen zondagnacht laat maar weer eens zien dat we nog lang niet af zijn van de aardbevingsellende. Er zijn signalen dat het zelfs erger wordt en dat kan toch niet de bedoeling zijn?”, zegt Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij.

De fracties van de Stadspartij en 100% Groningen zijn zeer ongerust over de gevolgen voor de inwoners van de provincie en gemeente Groningen.

“Minister Blok heeft kortgeleden plannen geopperd om in het geval van een strenge winter of als Rusland minder gaat leveren de gaskraan in Groningen weer verder open te draaien. Terwijl hij eerst beloofde dat de gaswinning hier in 2022 zou stoppen. Dat valt toch niet met droge ogen uit te leggen aan onze inwoners?”, vult Yaneth Menger van 100% Groningen aan.

De grenswaarden worden volgens de beide partijen overtreden en drukvereffening zorgt voor onrust in de bodem. De fracties hebben woensdag schriftelijke vragen gesteld over de gaswinning aan het college van de gemeente Groningen. De partijen willen onder andere van het Stadsbestuur weten of er op dit moment al extra gas gewonnen wordt in Groningen, en wat de verwachte effecten zullen zijn. Ook wil men weten in hoeverre er contacten zijn met het Staatstoezicht Op De Mijnen en of de gemeente een officiële reactie heeft verstuurd naar demissionair minister Blok.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen