Toeristisch aanbod provincie Groningen op één website

Foto: De Redactie

Het toeristisch aanbod in de provincie Groningen is binnenkort te vinden op één plek: visitgroningen.nl. De provincie, Vereniging Groninger Gemeenten, Marketing Groningen en regionale marketingorganisaties gaan samenwerken om Groningen digitaal op de kaart zetten en het toeristisch aanbod beter online vindbaar te maken voor bezoekers en bewoners.

“Welk streekrestaurant in Westerwolde is een bezoek waard? Is er een expositie te zien in Het Hogeland? En wat valt er te ontdekken in de Veenkoloniën?” Dit wordt gepresenteerd op één website, meldt de provincie.

Bezienswaardigheden, uitjes, restaurants en overnachtingen staan na de vernieuwing op deze website, die maart 2022 klaar moet zijn. De voordelen voor de bezoeker zijn dat al het toeristische aanbod straks op één plek te vinden is. Daarnaast heeft één website een groter bereik dan meerdere losse websites.

Nu hebben alle regio’s nog een eigen website met informatie. Deze websites worden vervangen en ingedeeld in zeven toeristische regio’s: Waddenland, Westerkwartier, Westerwolde, Eemsdelta, Oldambt, Midden-Groningen en Veenkoloniën op visitgroningen.nl. Daarbij komt het uitgesproken karakter van elke regio terug in het toeristisch aanbod.

Voor iedere regio komt er een verkorte link (bijvoorbeeld visitgroningen.nl/oldambt) om eenvoudig te verspreiden op bijvoorbeeld de camping of in lokale

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen