332 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 332 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 115 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (49), Eemsdelta (31), Het Hogeland (26), Midden-Groningen (25), Stadskanaal en Veendam (22), Westerwolde (21), Oldambt (15) en Pekela (3). Van drie besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden drie ziekenhuisopnames gemeld. Deze personen komen uit de gemeenten Groningen, Stadskanaal en Oldambt. Er werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Aantal ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames is in Groningen licht gestegen. Dat blijkt uit de cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) maandag. In Groningen liggen nu 44 patiënten, waarvan 10 personen op de intensive care. Vrijdagochtend lagen er 45 patiënten in het ziekenhuis, waarvan acht personen op de IC.

De drie noordelijke provincies behandelen gezamenlijk 141 coronapatiënten. Dat zijn er twee meer dan vrijdagochtend. Het aantal IC-opnames daalde van 30 naar 29. Het aantal patiënten van buiten de regio steeg tussen vrijdag- en maandagochtend van zeventien naar 21 opnames. Van deze 21 patiënten liggen er acht op een IC.

Landelijk

Voor Nederland meldde het RIVM maandag 19.274 nieuwe positief geteste mensen. “Een deel van de meldingen zijn positieve testen van eerdere dagen, die later zijn doorgegeven”, aldus het RIVM. “De storing van afgelopen dagen is gedeeltelijk opgelost. Deze storing heeft als gevolg dat de cijfers van vandaag nameldingen bevat, hierdoor valt het aantal meldingen van vandaag hoger uit. Dat zal ook de komende dagen het geval zijn”.

In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 14.527 positieve tests per dag geregistreerd

In de Nederlandse ziekenhuizen werden 244 nieuwe patiënten opgenomen, waarvan 26 op een IC. Dat blijkt uit de coronadashboard van de Rijksoverheid. Ziekenhuizen behandelen momenteel bijna 2000 coronapatiënten, van wie ongeveer 380 op een intensive care liggen. “En de piek in de curve is nog niet bereikt, de verwachting is dat we verder doorstijgen”, aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal 16 sterfgevallen door corona gemeld. In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag in de regel lager dan in de rest van de week.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden