Intocht Sinterklaas gaat door: Zwaaien naar de Sint en zijn Pieten

Foto: Publiek Domein

De intocht van Sinterklaas gaat door volgende week zaterdag, 20 november. Dat meldde de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken zaterdag.

Onder het motto van een ‘Zwaai-intocht-Sinterklaas’ kan iedereen een rust plekje langs de route zoeken en zwaaien naar de Sint en zijn Pieten.

De verwachting is dat Sinterklaas met zijn Pieten rond 13.30 uur zullen aanmeren in de Zuiderhaven. Om 14.00 uur begint de looproute, die via de Westerhaven, A-straat, Brugstraat, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat en Broerstraat naar het Broerplein zal gaan.

“Vanwege de coronamaatregelen schudt Sinterklaas dit jaar geen handen en zijn er geen plekken waar hij stil staat”, laat de organisatie weten. “Kom dus zwaaien naar Sinterklaas en de Pieten”. Ook zal er geen snoepgoed worden gestrooid. Er wordt alleen snoepgoed gegeven aan kinderen die dat wensen. Tekeningen voor Sinterklaas kunnen tijdens de intocht aan de Pieten worden gegeven.

De intocht is een week nadat Sinterklaas in Nederland aankwam. In het Sinterklaasjournaal was te zien dat Sinterklaas en zijn paard Ozosnel vrijdag al in het land waren voor voorbereidende werkzaamheden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden