Doek valt definitief voor V&D

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ HenkvD

V&D krijgt geen doorstart. De curatoren van het failliete warenhuisbedrijf zijn er niet in geslaagd tot een akkoord te komen met de potentiële koper, lieten ze dinsdagmiddag weten.

Alleen de externe vestigingen van La Place krijgen een nieuw bestaan, die zijn eerder overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo.

Een “zeer beperkte groep V&D-medewerkers” zal de komende weken onder leiding van de curatoren de boedel van het warenhuisbedrijf afwikkelen.

Landelijk telt V&D achtduizend medewerkers en 62 filialen.

Ondernemer Roland Kahn betreurt het dat zijn poging om een doorstart van V&D te bewerkstelligen is mislukt. Dat liet hij dinsdagmiddag weten nadat de curatoren van V&D hadden gemeld dat er geen akkoord over een doorstart kon worden bereikt.

“Ons team heeft de afgelopen maand samen met het V&D management en de curatoren hard en bezield gewerkt aan een doorstart van V&D”, aldus Kahn.
“We moeten helaas concluderen dat wij er niet in geslaagd zijn de belangen van alle betrokkenen op één lijn te krijgen. We vinden het met name spijtig voor al die betrokken medewerk(st)ers van V&D.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden