Nieuwe fietspad tussen Groningen en Sauwerd klaar

Foto: Erik Slot

Het nieuwe fietspad tussen Groningen en Sauwerd is voor het grootste deel klaar voor gebruik. Het 7 kilometer lange fietspad is onderdeel van de Doorfietsroute Groningen – Winsum en loopt vanaf de witte spoorbrug in Groningen tot net boven Sauwerd.

Twee elkaar tegemoetkomende fietsers van Dorpsbelangen uit Sauwerd en Adorp verrichtten vrijdagochtend de officiële opening in aanwezigheid van gedeputeerde Fleur Gräper – van Koolwijk, wethouder Eltjo Dijkhuis en vertegenwoordigers van Dorpsbelangen Adorp en Sauwerd. Zij koppelden de delen van het logo van de Doorfietsroute vrijdagochtend aan elkaar.

Ook Groningen Bereikbaar was aanwezig en deelde traktaties uit langs de route.

Voordelen

Fietsers uit het noorden van de provincie kunnen het laatste stuk van en naar Groningen nu vlot en comfortabel fietsen, meldt de provincie. Ze hebben voorrang op het grootste deel van deze route. Op de fietsstraat in Sauwerd (Stationsstraat) hebben fietsers zelfs overal voorrang.

De route gaat langs en door het wierdenlandschap van Adorp en Sauwerd. Fietsend vanuit Sauwerd zie je de Martinitoren in één rechte lijn in de verte liggen. De Doorfietsroute is vanuit Winsum en omstreken een alternatief voor het smalle fietspad langs de N361 en ze komen geen autoverkeer tegen. Langs de route komen twee plekken waar fietsers kunnen schuilen voor de regen.

Sauwerd – Winsum

De aanleg van het tweede gedeelte van de route, tussen Sauwerd en Winsum, start in het eerste deel van 2023. De voorbereidingen duren langer omdat de provincie nog geen overeenkomst heeft kunnen sluiten met een aantal grondeigenaren tussen Sauwerd en Winsum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden