Overzicht wegafsluitingen dit weekend

Foto: De Redactie

Komend weekend wordt er in Groningen op verschillende plekken aan de weg gewerkt. Voor verkeer zijn er veel omleidingen. Groningen Bereikbaar heeft daarom een overzicht gemaakt van alle afsluitingen.

Overzicht

Zuidelijke ringweg

Van vrijdagavond 12 november 22.00 uur tot maandagochtend 15 november 6.00 uur is de zuidelijke ringweg (N7) afgesloten voor verkeer richting Hoogezand tussen Europaweg (afrit Centrum) en de afrit bij Driebond (afrit Zuidoost). Verkeer wordt omgeleid via de Europaweg richting knooppunt Westerbroek. Ter hoogte van de Europaweg wordt de zuidelijke ringweg verplaats naar het noorden zodat er ruimt komt om verder te werken aan de nieuwe ringweg.

Verlengde Lodewijkstraat

De Verlengde Lodewijkstraat is vanaf vrijdagavond 12 november 22.00 uur tot zondagochtend 15 november 6.00 uur afgesloten tussen de Esperantostraat en de Verlengde Meeuwerderweg voor alle verkeer. De aannemer gaat dit weekend de stempels op zijn plek hijsen. Dat zijn tijdelijke balken of buizen die de constructie op z’n plek houden.

Autoverkeer wordt omgeleid via de Europaweg en Boumaboulevard en andersom. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Esperantostraat, Meeuwerderbaan, (Verlengde) Winschoterdiep, Redoute.

Hereweg

Van vrijdagavond 12 november 22.00 uur tot maandagochtend 15 november 6.00 uur is de Hereweg in Groningen afgesloten voor autoverkeer. Bussen, fietsers en voetgangers kunnen met behulp van verkeersregelaars de werkzaamheden wel passeren. Ook de oprit naar de zuidelijke ringweg vanaf de Hereweg en de afrit van de zuidelijke ringweg voor verkeer vanuit de richting Julianaplein naar de Hereweg zijn afgesloten. Lees meer:

Afsluitingen na het weekend

Ook na het weekend staan er nog een aantal andere stremmingen gepland. Vanaf 15 november is de Papiermolentunnel voor langere tijd dicht. Van maandag 15 november 07.00 uur tot vrijdag 19 november 16.00 uur is de Asingastraat bij de kruising met de Bedumerweg dicht. Ook is vanaf 15 november tot 24 december de afrit Lewenborg van de oostelijke ringeweg (N46) afgesloten. Verder is er voor werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg een rijstrook van Ring Zuid afgesloten van 15 november tot 28 februari bij het Vrijheidsplein.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden