RUG op derde plaats in Keuzegids Universiteiten

Foto: Publiek Domein

De Rijksuniversiteit Groningen staat op de derde plaats in de categorie ‘Brede Klassieke Universiteiten 2022’. Dat blijkt uit de Keuzegids Universiteiten 2022 die donderdag is uitgegeven.

RUG staat op een gedeelde derde plaats van beste universiteiten van Nederland. Utrecht staat in die lijst op de eerste plaats, gevolgd door de Radboud Universiteit Nijmegen. De RUG deelt de derde plaats met de Universiteit Leiden en Amsterdam VU. Groningen stond vorig jaar op een gedeelde vierde plek.

Ook krijgen tien bacheloropleidingen aan de RUG het kwaliteitszegel Topopleiding. De beste bacheloropleiding van Nederland is Global Responsibility and Leadership, gegeven aan de Campus Fryslȃn. De negen andere bacheloropleidingen zijn volgens de RUG Archeologie, Theologie, Filosofie, Engelse taal en cultuur, Minorities en Multilingualism, Griekse en Latijnse taal en cultuur, Religiewetenschappen, American Studies en University College Groningen. Studenten kunnen dan een programma naar Amerikaans model volgen dat is samengesteld uit verschillende disciplines.

Vier RUG-bacheloropleidingen zijn de beste in hun categorie. Dat zijn Media Studies, Sociologie, Bewegingswetenschappen en Farmacie.

De nieuwe lijst van best scorende universiteiten is niet goed vergelijkbaar met die van voorgaande jaren, aldus de redactie. Dat komt volgens de redactie van de gids door de nieuwe opzet van de Nationale Studenten Enquête.

De Keuzegids wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op universitaire bacheloropleidingen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden