V&D voorlopig dicht

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Wutsje

De warenhuizen van V&D hebben de deuren gesloten. De onderhandelingen over een doorstart van het failliete warenhuisbedrijf gaan door, meldde de woordvoerder van de curatoren van V&D maandag.

De curatoren zijn er niet in geslaagd om voor het verstrijken van de deadline, afgelopen nacht, de onderhandelingen over een doorstart af te ronden. Daarom hebben zij de verhuurders van winkelpanden drie dagen extra de tijd gevraagd om tot een overeenkomst te komen.

De woordvoerder van de verhuurders kon maandagochtend nog niet aangeven hoe de vastgoedeigenaren op het verzoek tot uitstel hebben gereageerd.

Vorige week werd duidelijk dat winkelondernemer Roland Kahn, bekend van Coolcat, verder wil met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij moet echter daarvoor wel overeenstemming zien te vinden met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moet worden afgerond.

Volgens de curatoren is afgelopen weekend “goede vooruitgang” geboekt in de onderhandelingen met Kahn. “Maar uiteindelijk hebben de curatoren moeten constateren dat de zeer complexe puzzel op dit moment nog niet kan worden gelegd.”

Ook het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay (HBC) probeert behalve Kahn deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. Dit concern is alleen geïnteresseerd in de winkelpanden, niet in een doorstart van V&D. HBC is dan ook niet in gesprek met de curatoren van het warenhuisbedrijf.

De curatoren hielden de winkels van V&D sinds het faillissement op oudjaarsdag open. De doorbetaling van de circa 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants liep echter slechts tot begin deze week.

De winkelsluiting is volgens de curatoren bedoeld om “de winkelvoorraden te inventariseren”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden