CDA en VVD willen meer aandacht voor Groningse geschiedenis

Foto: Publiek Domein

De gemeenteraadsfracties van het CDA en de VVD vragen woensdag tijdens de behandeling van de begroting aandacht voor de Groningse geschiedenis. De partijen denken hierbij aan een lespakket over het Gronings basiscanon voor het basis- en voortgezet onderwijs.

De stad Groningen bestaat al bijna 1000 jaar en er is in deze tijd heel veel lokale en regionale geschiedenis ontstaan, die het vermelden waard is. VVD-raadslid Jasper Boter legt uit: ‘In de begroting stelt het college dat ze de aandacht voor onze gedeelde geschiedenis wil versterken. We lezen hierbij echter dat dit doel alleen maar wordt bereikt door aandacht te besteden aan ons slavernijverleden. Wat ons betreft is dit te kort door de bocht en zijn er veel meer verhalen te vertellen’.

CDA-woorvoerder Jalt de Haan wil dat het gemeentebestuur samen met het onderwijsveld en het historisch museum aan der A onderzoek doet of ze een lespakket over het Gronings basiscanon kunnen ontwikkelen.

‘Hoe mooi zou het zijn als kinderen op school niet alleen les krijgen over Willem van Oranje, Anne Frank en de Watersnoodramp. Maar ook leren over het Gronings Ontzet, de Ploeg of het ontstaan van onze universiteit. Dat brengt de geschiedenis dichterbij en geeft een gevoel van trots over onze mooie gemeente’, aldus de Haan.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden