154 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 154 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 42 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (26), Het Hogeland en Midden-Groningen (16), Westerwolde (13), Eemsdelta (11), Stadskanaal (10), Veendam (7), Oldambt (5), Pekela (4) en ook vier besmettingen, waarvan de woongemeente onbekend is.

Twee personen, waarvan één uit de gemeente Midden-Groningen en één uit de gemeente Eemsdelta, werden opgenomen in het ziekenhuis. In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 12.024 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 1.109 meer dan vrijdag en meer dan het gemiddeld van 9.415 in de afgelopen zeven dagen.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal 36 sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.399 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 288 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden