Gronings fietsinitiatief nu in vijf steden

Foto: Cycling Espresso

Het Gronings fietsinitiatief, Cycling Espresso, start op Valentijnsdag, zondag 14 februari naast Groningen, Zwolle, Amersfoort en Sneek met de vijfde locatie in Eindhoven.

Het principe is simpel: eens in de twee weken op de zondagochtend om 10.30 uur verzamelen de wielrenners zich op een vaste locatie voor een kop koffie. Om 11.11 uur stapt men op de fiets voor een ongeveer 2 tot 2,5 uur durende tocht. Dit is alle vijf steden hetzelfde.

Zo’n 130 wielrenners zitten eens in de twee weken op de fiets om de omgeving samen te verkennen met Cycling Espresso. In Groningen is Cycling Espresso bij de vele wielrenliefhebbers een traditie op de zondagochtend.

Het concept is dan ook uniek volgens Groningse oprichter en ex-proftriatleet Jerzy Kasemier: “Onder het motto ‘Samen uit, samen thuis’, zijn er sinds 2013 al vele kilometers weggefietst en vele kopjes espresso achterover geslagen”.

Uniek concept ‘Samen Uit, Samen Thuis’

Cycling Espresso is meer dan een initiatief voor mensen die houden van koffiedrinken en samen wielrennen. Het is inmiddels een heuse fietscommunity. Vrijblijvend, gewoon lekker fietsen, zonder prestatiedruk en onder het motto ‘Samen uit, samen thuis’. Er wordt op elkaar gewacht en een duwtje in de rug is geen schande als het even te hard gaat. Want, “fietsen is gewoonweg leuker samen dan alleen”, aldus Jerzy Kasemier.

logo cycling espresso

“In m’n tijd als proftriatleet heb ik vele kilometers door het Groninger land afgelegd. Veelal alleen en eenzaam. Het idee is meer mensen in beweging te krijgen, van elkaar te leren en samen te genieten van buiten sporten. Cycling Espresso leent zich daar zeer goed voor”.

De deelname is gratis. Het enige wat verplicht is, is een racefiets en een helm.

In groningen wordt op dit moment in twee groepen gefietst, gezien het groeiend aantal deelnemers.

In alle grote steden

Het doel is Cycling Espresso in alle grote steden te laten rijden. Er zijn op dit moment vergevorderde plannen voor Amsterdam en Utrecht en er is interesse in nog zes grote steden. “In januari zaten er bij de eerste Sneker editie 45 fietsers in het zadel. En op dit moment hebben 35 fietsers zich al aangemeld voor de aftrap in Eindhoven. We groeien dus als kool en het maakt trots om de interesse in Nederland te zien”, aldus Kasemier.

Voor meer informatie: cyclingespresso.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen