Sloop particuliere woningen in Ten Post gestart

Foto: Nationaal Coördinator Groningen

Afgelopen maandag werd gestart met de sloop van 29 particuliere woningen in de Jan Zijlstraat en Tuwingastraat in Ten Post. Dit in opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Op de plek van de gesloopte woningen komen 29 nieuwe aardbevingsbestendige woningen.

“Voor veel eigenaren is het moment van de sloop van hun woning een emotioneel moment. In hun woning liggen dierbare herinneringen. Denk aan de geboorte en het opgroeien van kinderen en het met liefde inrichten en onderhouden van je huis. Daarnaast duurt dit traject al jaren, waarbij eigenaren in onzekerheid zitten. Deze eigenaren hebben hier niet om gevraagd, het overkomt hen”, aldus bewonersbegeleider Rijna van der Kraan. “Ik hoop samen met mijn collega’s dat de eigenaren dit moment van sloop ook kunnen markeren als de dag dat een veilige, onderhoudsarme en bijna energie neutrale woning straks gerealiseerd wordt.”

Sloop- en nieuwbouwproject Nije Buurt Fase 1A

De woningen die gesloopt worden, zitten in het versterkingsproject Nije Buurt Fase 1A van NCG. De verwachting is dat over zes weken gestart wordt met de bouw van de nieuwe woningen.

De oplevering van de nieuwe woningen staat gepland in het najaar van 2022. Tot die tijd wonen de eigenaren in tijdelijke huisvesting aan de Huisburen in Ten Post.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden