162 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 162 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag. Eén persoon uit de gemeente Stadskanaal werd opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 64 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (24), Het Hogeland (22), Midden-Groningen (17), Stadskanaal (12), Oldambt (7), Westerwolde (6), Eemsdelta (5), Veendam (3), Pekela (1). Ook is er één besmetting waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 8.219 nieuwe positieve tests gemeld. Dat is meer dan zaterdag toen (gecorrigeerd) 7.976 meldingen binnenkwamen.

Het gemiddelde over zeven dagen loopt ook verder op. In de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld dagelijks 7088 besmettingen vastgesteld, zaterdag lag het weekgemiddelde nog op 6815 besmettingen.

Het afgelopen etmaal werden veertien sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Het staat echter niet vast of die mensen ook echt in die 24 uur zijn overleden of dat het overlijden later is geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 1.122 coronapatiënten, van wie 220 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen nu 902 patiënten, 78 meer dan op zaterdag. Het LCPS constateert dat vooral op de verpleegafdelingen het aantal coronapatiënten is gestegen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden