165 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 165 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 50 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (21), Westerkwartier en Eemsdelta (18), Het Hogeland (15), Stadskanaal (11), Oldambt (10), Westerwolde (9), Veendam (7) en Pekela (1). Ook zijn er vijf besmettingen, waarvan de woongemeente onbekend is.

Twee personen, waarvan één uit de gemeente Groningen en één uit de gemeente Stadskanaal, werden opgenomen in het ziekenhuis. In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 7.999 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 560 meer dan vrijdag en meer dan het gemiddeld van 6.821 in de afgelopen zeven dagen.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal 13 sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen liggen nu 1042 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 218 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen 824 mensen met corona, dat zijn er 300 meer dan vorige week zaterdag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen