Grand Theatre weer op eigen benen

Foto: De Redactie

Het Grand Theatre wordt met ingang van het nieuwe theaterseizoen 2016-2017 weer een onafhankelijk theater met een eigen directie.

De stichting Grand Futura neemt in de zomer de exploitatie en programmering over van de Oosterpoort/Stadsschouwburg (OPSB).

De Oosterpoort/Stadsschouwburg nam na het faillissement van het Grand Theatre in 2015 de exploitatie tijdelijk over. De programmering trok nieuwe bezoekers naar de Grote Markt en de exploitatie bleef binnen het begrote budget. Stichting Grand Futura kan daardoor met een schone lei beginnen.

In het Grand Theatre aan de Grote Markt komt ook een productiefunctie voor theatermakers en choreografen uit het noorden en uit het (inter-)nationale netwerk van Grand Futura. Om de aanloopkosten voor de programmering van het nieuwe theaterseizoen te dekken, stelt het college een eenmalige bijdrage van 79.000 euro beschikbaar.

Wethouder van Cultuur Paul de Rook is blij dat het Grand Theatre vanaf deze zomer weer op eigen kracht verder kan: “De overdracht voor het begin van het nieuwe theaterseizoen is het meest logisch. Bovendien maakt deze stap de weg vrij om van het Grand Theatre weer een beeldbepalende plek voor talentontwikkeling te maken.”

Grand Futura wordt onderdeel van Station Noord 2.0, een samenwerkingsverband voor talentontwikkeling in de podiumkunsten in het Noorden. Het gezamenlijke doel is het maak- en vestigingsklimaat in het noorden versterken, nieuwe talenten daarin kansen bieden en zo de artistieke dynamiek vergroten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden