115 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 115 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 48 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen en Eemsdelta (15), Het Hogeland (10), Westerwolde (9), Stadskanaal (6), Westerkwartier (5), Veendam (4) en Oldambt (2). In de gemeente Pekela werden geen besmettingen gemeld. Ook is van één positieve test de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 12 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dinsdag. Dat zijn er twee meer dan vorige week dinsdag. Daarvan liggen 6 patiënten op een intensive care-afdeling. In de drie noordelijke provincies zijn 38 patiënten opgenomen waarvan 12 op een IC.

Landelijk registreerde het RIVM 5.791 nieuwe coronabesmettingen. Bij het RIVM werden twintig nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen steeg tot 849. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de ic’s liggen 192 coronapatiënten. In het afgelopen etmaal werden 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat is het hoogste aantal nieuwe opnames in één dag sinds 22 mei.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 684 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 50 meer positieve tests dan de week ervoor toen 634 positieve tests werden gemeld. Er werd één Covid-sterfgevallen gemeld uit de provincie Groningen bij het RIVM.

De stijging in Groningen ligt onder het landelijk gemiddelde. In de afgelopen week registreerde het RIVM landelijk opnieuw fors meer positieve coronatests en ziekenhuisopnames. “In de afgelopen week zijn er 50 procent meer personen met een positieve coronatest gemeld dan in de week ervoor”, aldus het RIVM. Het gaat om 38.733 nieuwe positieve tests in de afgelopen week. Een week eerder werden nog 25.751 besmettingen gemeld.

In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen. In de leeftijdsgroep 20-29 jaar was het aantal meldingen het hoogst. Ruim 114.831 mensen lieten zich testen. Bij de personen van 12 jaar en ouder was 48% volledig gevaccineerd, 4% was deels gevaccineerd en 48% was (nog) niet gevaccineerd.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 34 procent ten opzichte van een week eerder. In de afgelopen week werden 584 patiënten opgenomen met corona. Daarvan werden 110 nieuwe personen opgenomen op de IC. Dat is fors meer dan de week ervoor, toen het ging om 437 patiënten, van wie 84 op de ic.

In de afgelopen week werden 78 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld, dat zijn er 30 meer dan vorige week.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is bijna gelijk gebleven, van 1,20 naar 1,19. (gebaseerd op 11 oktober). Het getal wordt altijd achteraf berekend. Een ‘R’-getal van 1,19 betekent dat 100 besmette Nederlanders, samen 119 anderen besmetten met corona, en het virus zich dus verder verspreid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden