118 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 118 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag. Eén persoon uit de gemeente Stadskanaal werd opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 52 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Eemsdelta (14), Midden-Groningen (11), Westerkwartier (10), Het Hogeland (8), Oldambt en Stadskanaal (6), Veendam en Westerwolde (5). In Pekela werden geen besmettingen geregistreerd. Ook is er één besmetting waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 6.350 nieuwe positieve tests gemeld. De stijging komt een dag nadat het aantal nieuwe coronagevallen licht daalde. Zaterdag werden er na correctie 5695 nieuwe besmettingen ontdekt.

Vorige week zondag lag het aantal nieuwe positieve tests op 3662, met een weekgemiddelde van 3363. Het zevendaags gemiddelde ligt deze zondag op 4994 vastgestelde coronabesmettingen.

Het afgelopen etmaal werd er één sterfgeval gemeld als gevolg van het coronavirus. Zaterdag waren dit er 25. Het staat echter niet vast of die mensen ook echt in die 24 uur zijn overleden of dat het overlijden later is geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 748 coronapatiënten, van wie 185 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen nu 411 patiënten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden