68 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 68 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 33 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (9), Midden-Groningen en Eemsdelta (6), Het Hogeland (4), Stadskanaal en Veendam (3), Westerkwartier (2) en Oldambt (1). In de gemeente Pekela werden geen besmettingen geregistreerd. Ook is er één besmetting, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 5.719 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 115 minder dan vrijdag. Dat is meer dan het gemiddeld van 4.617 in de afgelopen zeven dagen.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal 25 sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen liggen nu 703 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 179 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen 524 mensen met corona, net zoveel als een dag eerder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden