76 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 76 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 19 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen, Westerkwartier en Eemsdelta (9), Westerwolde (8), Het Hogeland (7), Stadskanaal (6), Veendam (4) en Oldambt (2). In de gemeente Pekela werden geen besmettingen geregistreerd. Van drie geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 5.903 mensen. Dat zijn er 700 meer dan donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 4.334 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 697 coronapatiënten, van wie 174 op de IC liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In de afgelopen 24 uur zijn er 118 patiënten met covid-19 opgenomen op verpleegafdelingen in Nederland. Op de IC’s werden 21 patiënten opgenomen.

Afgelopen etmaal werden tien nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden