106 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 106 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 61 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen en Westerkwartier (9), Het Hogeland (8), Eemsdelta (5), Westerwolde en Stadskanaal (3), Veendam en Pekela (1). In de gemeente Oldambt werden geen besmettingen geregistreerd.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 5.223 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn 621 meer positieve tests dan woensdag. Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd hoger dan in de rest van de week. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 4.024 positieve tests per dag geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 660 coronapatiënten, staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er tien meer dan woensdag. Op de ic’s liggen 164 patiënten en op de verpleegafdelingen worden op dit moment 496 coronapatiënten verzorgd, elf meer dan een dag eerder.

Bij het RIVM werden zeven corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Soms duurt het een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd.

Groningen blijft oranje op Europese coronakaart

De provincie Groningen blijft opnieuw deze donderdag oranje op de Europese coronakaart. Het waarschuwingsniveau in acht van de twaalf Nederlandse provincies gaat omhoog. Behalve Groningen blijven ook Drenthe, Noord-Holland en Noord-Brabant op oranje.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land neemt al een tijdje toe. Het is een maand geleden dat Nederland er voor het laatst zo slecht voor stond bij het ECDC, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De ECDC publiceert de kaart elke donderdag. De dienst kijkt naar het aantal en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De kaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood. Landen kunnen op basis van de kaart besluiten om de regels voor reizigers uit andere landen aan te scherpen.

Ook de zuiderburen gaan erop achteruit op de Europese coronakaart. Heel België kleurt rood, vorige week was een deel van het land nog oranje. Duitsland was al vrijwel helemaal rood en blijft dat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden