Aantal WW-uitkeringen in Groningen verder gedaald

Foto: De Redactie

Het aantal werkloosheidsuitkeringen (WW) daalde verder in Groningen. Eind september telde Groningen 6.472 WW-uitkeringen. Dat is 2,1% van de Groningse beroepsbevolking.

Het aantal WW-uitkeringen in Groningen daalde in september met 2,5%. Er waren 163 uitkeringen minder ten opzichte van vorige maand. De WW daalde in de afgelopen maand in de meeste sectoren, maar vooral in de commerciƫle dienstverlening, uitzendsector en horeca.

Eind september was het aantal WW-uitkeringen in Groningen ook ruim lager dan een jaar eerder (-29,2%). Sinds vier maanden ligt de WW er weer onder het niveau van eind 2019, vlak voor de uitbraak van de coronapandemie.

Vraag naar technische vakmensen in bouw

De afname van WW-uitkeringen doet zich ook voor in de bouw. Echter kampt de bouw met toenemende tekorten aan technische vakmensen. Er zijn steeds meer openstaande bouwvacatures. Bouwbedrijven kamen met grote personeelstekorten bij bouwbedrijven. Dit blijkt uit de barometer bouw die UWV op 30 september publiceerde. De energietransitie en de aanpak van het woningtekort zorgen voor veel vraag naar mensen in bouwberoepen. Ook verlaten veel oudere werknemers de komende jaren de bouw door pensionering. “Dit betekent kansen voor mensen die werk zoeken in bouwberoepen of die zich willen laten omscholen tot een van de bouwberoepen”, aldus het UWV.

Landelijk

Ook landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen. Eind september telde Nederland 207.918 WW-uitkeringen. Dat is 2,2% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren er 212.661 WW-uitkeringen in Nederland. Een jaar eerder telde Nederland 278.413 WW-uitkeringen. Daarmee daalde de WW in Nederland op jaarbasis met 70.495 uitkeringen (-25,3%). De daling van de WW op jaarbasis is ook in alle provincies zichtbaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden