Onstuimige dagen met felle buien en zware windstoten

Foto: Mabel Amber via Pixabay

De komende dagen is het weer onstuimig met felle buien en kans op zware windstoten. Woensdag is het warm voor de tijd van het jaar met maxima tussen de 17 en 19 graden.

In de ochtend is er veel bewolking en een regengebied trekt over Nederland. In de middag wisselen wolken en felle buien elkaar af. Tijdens deze buien kan het onweren en is er kans op windstoten tot 75 kilometer per uur.

Donderdag is het een stuk frisser en wordt het niet warmer dan tussen de 10 en 12 graden. Het wordt een dag met veel buien en wind. Het kan hard waaien waarbij de wind draait van zuidwest naar noordwest. Aan zee zijn windstoten tot 95 kilometer per uur mogelijk en ook landinwaarts zijn tijdens buien zware windstoten mogelijk. Tijdens de buien zakt de temperatuur naar ongeveer 6 graden.

Ook vrijdag zijn er nog veel regenbuien die van noord naar zuid over het land trekken. Door de (noord)westenwind voelt het guur. Vrijdagavond wordt het rustiger en nemen de buien af.

Het weekend lijkt droger en rustiger te verlopen. De zon kan af en toe tevoorschijn komen, maar het is ook bewolkt en er is een kans op een buitje. De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden