54 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 54 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 20 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Eemsdelta (8), Het Hogeland (7), Midden-Groningen, Westerkwartier en Westerwolde (3), Oldambt (2), Pekela, Stadskanaal en Veendam (1). Ook zijn van vijf positieve tests de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden één ziekenhuisopname en één sterfgeval, beiden uit de gemeente Groningen, gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 10 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dinsdag. Het aantal is hetzelfde als vorige week dinsdag. Daarvan liggen 3 patiënten op een intensive care-afdeling. In de drie noordelijke provincies zijn 36 patiënten opgenomen waarvan 10 op een IC.

Landelijk registreerde het RIVM 3.949 nieuwe coronabesmettingen. Bij het RIVM werden dertien nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen steeg tot 617. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de ic’s liggen 152 coronapatiënten, zes meer dan een dag eerder.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 634 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 180 meer positieve tests dan de week ervoor toen 454 positieve tests werden gemeld. Er werd één Covid-sterfgevallen gemeld uit de provincie Groningen bij het RIVM.

Het aantal coronabesmettingen is landelijk de afgelopen week met 44 procent gestegen, meldt het RIVM in de wekelijkse update. Het gaat om 25.751 nieuwe positieve tests in de afgelopen week. Een week eerder werden nog 17.832 besmettingen gemeld.

In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen. In de leeftijdsgroepen onder de 50 jaar was het aantal melding net als vorige week het hoogst. Ruim 198.000 mensen lieten zich testen, een kwart meer dan vorige week. Daarvan testte 12 procent positief.

Ook het aantal ziekenhuisopnames steeg met 20 procent ten opzichte van een week eerder. In de afgelopen week werden 385 patiënten opgenomen met corona. Daarvan werden 81 nieuwe personen opgenomen op de IC.

“De toename in het aantal positieve coronatesten lijkt samen te hangen met de versoepelingen van ruim drie weken geleden, in combinatie met het seizoenseffect”, aldus het RIVM.

In de afgelopen week werden 48 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld, de helft meer dan vorige week.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, steeg van 1,12 naar 1,20 (gebaseerd op 4 oktober). Het getal wordt altijd achteraf berekend. Een ‘R’-getal van 1.20 betekent dat 100 besmette Nederlanders,samen 120 anderen besmetten met corona, en het virus zich dus verder verspreid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden