71 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 71 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Eén persoon uit de gemeente Westerwolde werd opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 35 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (9), Westerkwartier (8), Oldambt (5), Midden-Groningen en Het Hogeland (4), Eemsdelta en Veendam (2) en Pekela (1). In de gemeente Stadskanaal werden geen besmettingen geregistreerd. Van één persoon is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 3.398 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 296 minder dan zondag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 3.534 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal twee sterfgevallen door corona gemeld.

In de ziekenhuizen nam de bezetting met 57 patiënten toe. Dat is de grootste toename sinds 29 april. In totaal liggen nu 610 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19. Op de IC’s liggen 146 patiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden