Internationale vaccinatieregistratie mogelijk bij GGD Groningen

Foto: De Redactie

Mensen, die volledig gevaccineerd zijn buiten de Europese Unie, kunnen vanaf maandag hun vaccinaties laten registreren bij de GGD Groningen. Na de registratie kunnen zij een QR-code genereren in de CoronaCheck-app.

GGD Groningen is de tweede landelijke locatie na GGD Utrecht waar men op afspraak terecht kan voor de registratie. Vooral voor internationale studenten, arbeidsmigranten en expats is deze registratie belangrijk, sinds het tonen van de QR-code in de CoronaCheck-app in veel openbare gelegenheden verplicht is.

Afspraak maken

Mensen die gebruik willen maken van deze mogelijkheid moeten eerst bellen met 030-8002899. Een GGDmedewerker gaat dan telefonisch na of de aanvrager in aanmerking komt voor de registratie. Is dit het geval, dan krijgt degene een afspraak om langs te komen bij het loket van GGD Groningen aan de Europaweg. Ook krijgt de aanvrager te horen welke documenten moeten worden getoond, zoals een papieren vaccinatiebewijs en een identiteitsbewijs.

Tijdens de afspraak bij het loket volgt een controle van de documenten. Is alles in orde, dan kan direct de QR-code in de CoronaCheck-app aangemaakt worden. Soms wordt een officiƫle vertaling van een vaccinatiebewijs gevraagd. Daarvoor moet de aanvrager dan zelf zorgen, inclusief de kosten die dit met zich meebrengt. De internationale vaccinatieregistratie zelf is kosteloos bij de GGD.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen