Noorderpoort-docent Colien Langerwerf uitgeroepen tot ‘Duurzaamste mbo-docent van Nederland 2021′

Colien Langerwerf (links met zonnebril) kort nadat ze te horen kreeg dat ze is uitgeroepen tot ‘Duurzame mbo-docent 2021'.
Foto: Noorderpoort

Colien Langerwerf, docent bij Noorderpoort Kunst & Multimedia, is uitgeroepen tot ‘Duurzame docent mbo 2021′. Een landelijke verkiezing voor een docent die een inspirerende rol speelt op het gebied van duurzaamheid.

De jury was volgens Noorderpoort unaniem: “Het is supercreatief hoe Colien visueel zichtbaar maakt wat duurzaamheid is. Het gaat zoveel verder dan alleen woorden, dan lessen, dan ideeën, de studenten pakken het hele spectrum en komen in direct contact met de materie. Ze worden uitgenodigd het zich eigen te maken. Het is daarbij mooi hoe Colien gelijkwaardigheid neemt als uitgangspunt en vanuit die positie studenten en ook andere docenten inspireert. Haar inzet is enorm, overtuigend, sprankelend en origineel. Dat móét effect hebben op de mensen om haar heen.”

Met de uitverkiezing van Colien Langerwerf blijft de titel in Groningen, want vorig jaar viel deze mooie eer ten deel aan Marjan Nijenbanning, docent van Terra MBO.

Volgens Langerwerf kwam de prijs als ‘een geweldige verrassing”. “We waren net aan het repeteren voor ons volgende project. In kostuums gemaakt van afgedankt wit textiel nam ik als een soort Voddenbruid samen met studenten deze geweldige prijs in ontvangst. Echt geweldig. Hartstikke trots ben ik.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden