Herfstvakantie start koud, maar gaat naar warm wisselvallig weer

Foto: De Redactie

De herfstvakantie, begonnen in regio noord en midden, start koud dit weekend. Zaterdag is het geregeld zonnig, maar zondag maakt het noorden kans op een bui. Volgende week gaan de temperaturen omhoog, maar wordt het wisselvalliger weer.

Zaterdagochtend voelt het koud aan doordat op veel plaatsen vorst aan de grond voorkomt. De dag brengt een mix van zon en wolken. Alleen het noorden heeft een kleine kans op een buitje. De temperatuur ligt rond de normale waarde van 13 graden.

Het is zondag door een matige zuidwestenwind minder koud dan zaterdag. Op de meeste plaatsen liggen de maxima rond de 15 graden. Ook deze dag is er een afwisseling van wolken en zon. Vooral in het noorden kan opnieuw regen vallen.

Na het weekend gaan de temperaturen omhoog richting de 18 tot 20 graden. Wel waait het flink vanuit het zuidwesten met windkracht 5 tot 7. Ook wordt het wisselvalliger. Dagelijks kan het regenen en schijnt de zon af en toe. Na woensdag daalt de temperatuur naar waarden tussen de 10 en 15 graden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen