88 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 88 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag. Ook zijn twee personen uit de gemeente Groningen opgenomen in het ziekenhuis.

In de gemeente Groningen werden 41 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (10), Westerkwartier (8), Midden-Groningen en Eemsdelta (7), Westerwolde (6), Oldambt (3), Stadskanaal en Veendam (1). Van twee geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 3.736 mensen. Dat zijn er 85 meer dan donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests ook. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 3.068 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 543 coronapatiënten, van wie 137 op de IC liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Voor de zevende dag op rij stijgt het totale aantal opgenomen coronapatiënten. Gemiddeld registreerde het LCPS gemiddeld 64 nieuwe opnames per dag in de afgelopen week.

Afgelopen etmaal werden zes nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden