Brailleweg in herfstvakantie dicht voor alle verkeer

Foto: Jan Buurma

De Brailleweg is in de herfstvakantie afgesloten voor alle verkeer vanwege diverse werkzaamheden aan de nieuwe afrit van de A28. Maandagochtend 25 oktober gaat de Brailleweg weer open, meldt Aanpak Ring Zuid.

Vanaf zaterdag 16 oktober is het fiets- en voetpad afgesloten. Dat geldt ook vanaf maandag 18 oktober voor de rijbaan voor auto’s en bussen.

Werkzaamheden

Er wordt rond de Brailleweg volop gewerkt. Zo komt er een nieuwe afrit vanaf de A28 naar de Brailleweg. In de herfstvakantie worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals rioolwerkzaamheden, damwanden plaatsen, nieuwe geluidsschermen langs de afrit en het kruispunt Vondellaan/Brailleweg herinrichten.

Nieuwe afrit

De nieuwe afrit is bedoeld voor verkeer vanaf de A28, uit de richting Assen naar het centrum en het station. Dit verkeer kan op de Brailleweg alleen linksaf, onder de A28 door. Langs het Noord-Willemskanaal rijdt het verkeer richting het Emmaviaduct. Het is vanaf de nieuwe afrit niet mogelijk rechtsaf de Vondellaan in te rijden. Deze is vanaf de A28 te bereiken via afrit Groningen-Zuid.

De nieuwe afrit is vanaf 8 november in gebruik. Overigens is dit nog niet de definitieve afrit. Uiteindelijk moet de afrit nog een paar meter omhoog om aansluiting te krijgen met het definitieve Julianaplein.

Omleiding fietsers

Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs de Hoornsedijk en de Van Iddekingeweg, onder het viaduct door. Het fietspad langs de Hoornsedijk, bij roeivereniging Gyas, is vanaf vrijdag 15 oktober weer open.

Omleiding autoverkeer

Vanaf maandag 18 oktober om 6.00 uur gaat de Brailleweg ook dicht voor gemotoriseerd verkeer, inclusief de oprit naar de A28 richting Assen. Verkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Laan Corpus den Hoorn.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden