Emmaviaduct vanaf zaterdag niet meer verbonden met Julianaplein

Vanaf vrijdagavond 22.00 uur is het Emmaviaduct afgesloten.
Foto: Google Maps

Vanaf vrijdagavond 15 oktober worden de verbindingen aan de noordzijde van het Julianaplein definitief afgesloten. Dat houdt in dat verkeer vanuit het centrum niet meer via het Emmaviaduct naar het Julianaplein kan rijden. Ook verkeer vanuit de richting Hoogezand kan niet meer via het Julianaplein naar het centrum.

Verkeer vanuit het centrum

Verkeer vanuit het centrum van Groningen kan nu nog via het Emmaviaduct richting het Julianaplein rijden om vervolgens rechtsaf richting Drachten en linksaf richting Hoogezand te rijden. Vanaf 15 oktober is dat niet meer mogelijk. Verkeer richting Drachten/Hoogkerk kan dan via de westelijke ringweg of via de oprit vanaf de Hereweg rijden. Verkeer richting Hoogezand heeft de Europaweg als alternatief.

Verkeer vanuit het centrum richting Assen kan nog via de Brailleweg naar de A28 rijden.

Verkeer vanuit Hoogezand

Na 15 oktober wordt ook de verbinding voor verkeer vanuit de richting Hoogezand, rechtsaf bij het Julianaplein richting het centrum, definitief afgesloten. Verkeer wat naar het centrum wil, kan dan via de Europaweg of via afrit 37 Helpman (Hereweg) rijden.

Bouw tijdelijk Julianaplein

De noordzijde van het Julianaplein moet worden afgesloten om ruimte te maken voor de bouw van het tijdelijke Julianaplein, in de periode van februari tot mei 2022. Na de afsluiting worden onder andere lichtmasten en geluidsschermen verwijderd.

Nachtafsluiting Emmaviaduct en Brailleweg

In de nacht van vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober (van 22.00 uur tot 6.00 uur) is het Emmaviaduct, de Brailleweg en de oprit vanaf de Brailleweg naar de A28 richting Assen afgesloten. In deze nacht worden de verkeersborden en belijning weggehaald en vervangen door nieuwe borden en belijning. Ook worden betonblokken op het Emmaviaduct gesloopt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden