SP Groningen komt met escalatieladder voor Vindicat

Foto: De Redactie

De gemeenteraadsfractie van de SP in Groningen komt met een escalatieladder voor Vindicat. “Deze ladder bestaat uit tien treden om misstanden en asociaal gedrag bij studentenverenigingen aan te pakken en af te straffen”, meldt de SP.

De aanpak van Vindicat is volgens de partij tot nu toe onvoldoende, onduidelijk en ongelijk ten opzicht van andere organisaties en verenigingen geweest.

De escalatieladder gaat van het intrekken van de accreditatie tot het verbieden van evenementen in de gemeente Groningen en van het intrekken van de horecavergunning tot het invoeren van actief gemeentebeleid om Vindicat uit Groningen te weren.

Woensdag debatteert de gemeenteraad op initiatief van de SP, Stadspartij en de PvdD over de problemen bij Vindicat en zal de partij de escalatieladder voorleggen. De partij wil van andere partijen in de gemeenteraad en van burgemeester Schuiling horen op welke plek van de escalatieladder Vindicat volgens hen staat. Volgens de SP zelf moet er actief gemeentebeleid komen om Vindicat uit Groningen te weren.

“Het is de hoogste tijd dat de politiek ingrijpt”, aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. “De slappe aanpak van de problemen bij Vindicat heeft ertoe geleid dat deze verenging door kan gaan met asociaal gedrag vertonen. De slappe aanpak houdt het gedrag, de houding en de cultuur van Vindicat zo in stand. Zo blijven zij zich onttrekken van de rest van de stad en samenleving. Met deze escalatieladder hoeft de burgemeester niet weer steeds in gesprek met Vindicat maar kan hij gelijk ingrijpen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden