Overlast door sloop betonrand viaduct Vrijheidsplein in de nacht

Foto: De Redactie

Door sloopwerkzaamheden aan de betonrand van het Vrijheidsplein ontstaat deze week overlast in de nacht.

Aan de noordzijde van het Vrijheidsplein wordt deels gesloopt, gerenoveerd en het viaduct verbreed. De werkzaamheden vinden grotendeels overdag plaats, maar ook zijn er werkzaamheden in de nacht. Onder andere afgelopen maandagnacht, maar ook komende woensdagnacht kan overlast ontstaan door geluid en trillingen. Voor vrijdagnacht staat nog een reservenacht gepland.

De nachtwerkzaamheden zijn nodig voor de delen van het viaduct direct bij en boven het verkeer. “Hier mogen we alleen werken als het verkeer is stilgelegd”, meldt Aanpak Ring Zuid. “We werken hier deze nachten steeds van 22.00 uur tot de volgende ochtend om 6.00 uur”.

Nacht van woensdag op donderdag

In de nacht van woensdag op donderdag wordt er gewerkt aan de oostzijde van het viaduct. Tijdens deze nacht kan verkeer vanuit de richting Hoogkerk niet onder het viaduct door naar de westelijke ringweg. De omleiding voor verkeer gaat vanaf de afrit Groningen-West via het Vrijheidsplein, de oprit naar het Julianaplein, de A28 richting Assen, afrit Groningen Zuid, op de Van Ketwich Verschuurlaan linksaf onder de A28 door, oprit Groningen Zuid terug richting Julianaplein, linksaf richting Drachten, afrit 36 naar westelijke ringweg.

De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

De werkzaamheden duren nog tot 16 oktober.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden