Regenboogvlaggen wapperen voor Coming Out Day in Groningen

Archief de Redactie.
Foto: Gemeente Groningen

De regenboogvlag wapperen maandag de hele dag op de publieke gebouwen in Groningen vanwege Coming Out Day, de dag voor acceptatie van LHBTI+’ers.

aan de Martinitoren, op het Provinciehuis en bij andere publieke gebouwen werd de vlag maandagochtend gehesen. Coming Out Day kennen we in Nederland ook wel als ‘Kom uit de kast’-dag. Dat betekent niet dat je op deze dag uit de kast moet komen. Dit is juist de dag om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Dat je mag zijn wie je bent en dat je mag houden van wie je wilt.

Wethouder Chakor hees de Regenboogvlag op de Martinitoren. “De vrijheid om je leven zelf vorm te geven is een prachtige waarde die we moeten koesteren. Als teken van tolerantie en diversiteit in Nederland hijsen we vandaag de regenboogvlag in onze gemeente”, aldus wethouder Chakor. Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol hees de vlag op het Provinciehuis. Ook bij GGD Groningen hangt de Regenboogvlag, omdat ‘wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en sociaal veilig voelt.

Het is deze maandag de 33e keer dat Coming Out Day wordt gehouden. De eerste officiële Coming Out Day in Nederland was in 2009.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden