Bruggen Noord-Willemskanaal vier maanden dicht voor recreatievaart

Foto: De Redactie

Alle Groninger bruggen over het Noord-Willemskanaal blijven vanaf volgende week maandag 18 oktober vier maanden dicht voor de recreatievaart. Dat heeft de provincie maandag bekendgemaakt.

Dat komt door voorbereidende werkzaamheden op en rond het kanaal voor de bouw van het tijdelijk Julianaplein. Voordat de tijdelijke noodbrug er ligt worden onder andere remmingswerken aangebracht en aanpassingen gedaan aan de kade. Ook wordt het kanaal gebruikt voor de opslag van werkmateriaal, waardoor er geen ruimte is om langs te varen.

Beroepsvaart

De brugbediening voor de beroepsvaart gaat met aangepaste tijden wel door. Vanaf maandag 18 oktober tot en met maandag 7 februari volgend jaar worden de bruggen op het Noord-Willemskanaal, tussen de Eelderbrug in Groningen tot en met de Meerwegbrug in Haren, voor de beroepsvaart wel bediend op werkdagen. De beroepsvaart kan zich tussen 09.30 en 15.30 uur van maandag tot en met zaterdag 24 uur van tevoren aanmelden bij de centrale bedienpost van de gemeente Groningen.

Volledige stremming

In de week van 18 tot en met 24 oktober (week 42) en van 1 tot en met 7 november (week 44) is de vaarweg vanaf de Eelderbrug tot en met de Meerwegbrug volledig gestremd voor alle scheepvaart.

Verkeer

De minimale brugbediening in het Noord-Willemskanaal moet ook zorgen voor minder verkeersopstoppingen in en rondom Groningen. De komende periode zijn er veel werkzaamheden op de zuidelijke ringweg. Deze maatregel moet het verkeer rondom Groningen ontlasten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden