Digitale Werkplaats van Google Nederland komt naar Groningen

Foto: Publiek Domein

Google Nederland organiseert een Digitale Werkplaats op 14 en 15 maart in de Suikerfabriek Groningen. De Digitale werkplaats bestaat uit gratis workshops, waarbij ondernemers de juiste digitale vaardigheden leren om online zaken te doen en daarmee groei te realiseren.

De onderwerpen die tijdens de sessies aan bod komen:

  • Hoe vergroot u uw naamsbekendheid?
  • Hoe vergroot u de online zichtbaarheid van uw onderneming?
  • Haalt u alles uit uw website?
  • Meten is weten! (basis & geavanceerd)
  • Groei financieren… hoe werkt dat?

Google werkt samen met de onafhankelijke en private kredietverstrekker Qredits en betrokken Nederlandse gemeenten om tienduizenden zzp’ers en kleine ondernemers tot eind 2016 op weg te helpen.

Technologie helpt groei

Google en Qredits geloven in de kracht van de ondernemers en de belangrijke rol die zij spelen in de groei van de Nederlandse economie. Het internet biedt veel kansen voor Nederlandse bedrijven en Google wil deze ondernemers hierbij op weg helpen.

Google en Qredits

Google en Qredits delen dezelfde mening over het herstel van de economie, waarbij naast digitale kennis en vaardigheden ook financieringsmogelijkheden een sleutelrol spelen.

Ondernemers zorgen voor bedrijvigheid, voor inkomsten, voor diversiteit in de steden en dorpen, voor verbinding en voor banen. Zowel Google als Qredits ondersteunen deze ondernemers in het bieden van hun diensten en producten.

Energieke it-stad

Volgens Joost van Keulen, wethouder Economische Zaken gemeente Groningen sluit dit initiatief goed aan bij de ambities van de stad Groningen. “Onze regio telt relatief veel kleine bedrijven en zzp’ers. Juist zij krijgen met de Digitale Werkplaats een uitgelezen kans om beter aan te sluiten bij de digitale wereld. Als wethouder EZ heb ik maar één advies: schrijf je in en doe mee. Je eigen onderneming wordt er écht beter van.”

Juiste tools

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: “Kennis en vaardigheden van ondernemers zijn van groot belang en we willen de lokale ondernemers in de omgeving van Groningen op een laagdrempelige manier en dichtbij huis, de kans geven deel te nemen aan de Digitale Werkplaats. In Groningen barst het van het ondernemerstalent en het is zaak dat talent te benutten. Met de kennissessies en workshops waarbij we het kennisniveau van Groningse ondernemers verder stimuleren kunnen ze nog meer digitale groei realiseren. Op deze manier beschikken die zzp’ers en kleine ondernemers die ook daadwerkelijk die groei willen doormaken straks over de juiste tools.”

Ondernemers kunnen zich via de website digitalewerkplaats aanmelden.

Meer info is te vinden op de website van de Digitale Werkplaats.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden