Ruim 5.400 handtekening ingezameld tegen komst hoge Gerrit Krolbrug

Foto: Jan Buurma

Het Gerrit Krolbrug-comité heeft tot nu toe 5.407 handtekeningen ingezameld tegen de komst van een 4,5 meter hoge brug over het Van Starkenborghkanaal. De handtekeningen worden aanstaande maandagavond overhandigd aan de Groninger gemeenteraad.

Het doel van de inzamelingsactie is om ‘één van de belangrijkste levensaders voor de stad Groningen toegankelijk te houden’.

De gemeente en Rijkswaterstaat hebben een voorkeur voor een hoge variant van 4.5 meter voor de nieuwe Gerrit Krolbrug. Dit tot teleurstelling van omwonenden, die liever een lagere brug, van 3 meter hoog zien, omdat het hellingspercentage van de brug anders te groot wordt.

Het comité voerde in de afgelopen week op verschillende dagen actie gevoerd op de brug om zoveel mogelijk handtekeningen in te zamelen.

De Gerrit Krolbrug moet worden vervangen nadat een binnenvaartschip vorig jaar de brug ramde. Rijkswaterstaat wilde in eerste instantie een brug van 5,5 meter hoogte zodat de scheepvaart beter kon doorstromen en de brug minder vaak open hoefde. De gekozen variant heeft een hoogte van 4,5 meter en de naastgelegen vaste loopbrug voor fietsers en wandelaars wordt verhoogd van 6,5 naar 9,7 meter.

De petitie staat nog open en er kan nog steeds worden ondertekend.

De gemeenteraad beslist aanstaande woensdag 13 oktober over dit advies van het college.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden