Meerstad opent Superhub, een vernieuwend winkelconcept en ontmoetingscentrum voor reuring en vertier

Impressie Superhub Meerstad.
Foto: Architectenbureau De Zwarte Hond

In de wijk Groenewei in Meerstad komt een Superhub. Dat heeft Bureau Meerstad, dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van dit deel van Stad bekend gemaakt. De bouwwerkzaamheden aan de SuperHub met onder andere een supermarkt van de toekomst zijn inmiddels begonnen.

Superhub Meerstad

De Superhub Meerstad wordt, met een blik naar de omliggende natuur een vernieuwend winkelconcept waar men behalve de dagelijkse boodschappen kan doen, ook naar een gezondheidscentrum en cafĂ© kan. “Daarmee is de SuperHub een pioniersgebouw dat meegroeit met de wijk, dat voorziet in primaire levensbehoeften maar ook in ontmoeting, reuring en vertier”, aldus bureau Meerstad.

Begin november wordt bekend gemaakt welke supermarktketen er in de nieuwe Superhub komt.

Het gebouw is transparant en alzijdig, met een duurzame, houten draagconstructie. Door de royale bouwhoogte wordt het een prachtige publieke ruimte. De nieuwe school IKC Groenewei krijgt ook zijn plek aan het plein waar ook de SuperHub wordt gerealiseerd. Dit plein wordt een bijzonder onder landschapsarchituur aangelegd voorzieningencluster om de ontmoeting in de wijk Groenewei nog meer te bevorderen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Superhub Meerstad
Impressie van Architectenbureau De Zwarte Hond.

Vastgoedontwikkelaar MWPO ontwikkelt de SuperHub en architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen is verantwoordelijk voor het ontwerp van dit bijzondere gebouw. Brands Bouw is inmiddels gestart met de bouw van de SuperHub. Voor het ontwerp van het totale voorzieningencluster is LAOS Landschapsarchitecten verantwoordelijk.

De opening van de Superhub Meerstad is naar verwachting in augustus volgend jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden